VAN VE ÇEVRESİ (3 Gün)

07 Şubat 2025 - 09 Şubat 2025

Kişi Başı 16500 TL

Van programı; Akdamar adası, şelaleleri, sıcakkanlı insanları ve farklı bir coğrafya deneyimiyle sizleri büyüleyecek.

  • Zorluk Derecesi Rota
    KOLAY
  • Kişi Sayısı Min / Max
    10 / 15
Paket Neleri Kapsıyor ? Ödediğiniz Ücret Neleri Kapsıyor

Pakete dahil olan hizmetler aşağıda listelenmiştr;

  • Konaklama
  • Sabah kahvaltısı akşam yemeği
  • Şehir içi transferler
  • seyahat sigortası
  • Rehberlik
Pakete Dahil Olmayanlar Ödediğiniz Ücret Neleri Kapsamıyor

Pakete dahil olmayan hizmetler aşağıda listelenmiştr;

  • Uçak bileti
  • öğle yemekleri
  • alışveriş ve otel extraları
  1. VAN MERKEZ MÜZELER MURADİYE ŞELALESİ – VAN – VAN KALESİ – VAN MÜZESİ

    Van, insanlığın yazılı tarihinin başlangıcından günümüze kadar adı sık sık metinlere geçen Anadolu’nun kadim şehirlerinden birisidir. Yüksek coğrafyanın verdiği doğal ve kültürel özellikler en az kendisi kadar ünlü olan ülkemizin en büyük gölü olan Van Gölü ile pekişmiştir. İshak Paşa Sarayı: Payitahtın merkezi Topkapı Sarayı ile haklı olarak kıyaslanan saray yüz yıllık tamamlama süresi sonrası günümüze kadar yaşamını devam ettirmiştir. Avlular arasında yapılan muhteşem işçilikli taç kapılar, çok süslü mabeyin salonu, halen orjinalliğini koruyan genel kullanım alanları ve aile yaşam alanlarını oluşturan onlarca yan yana aynı planlı oda ile sanat tarihi açısından ülkemizin en önemli yapılarından birisidir. Muradiye Şelalesi: Tendürek Dağı’ndan doğan Ben-i Mahi Çayı’nın hızlı akışıyla oluşturduğu şelale Van’ın doğal güzelliklerinin en ünlülerinden birisidir. Öğlen Yemeği Van Kalesi: M.Ö. 9. Yüz Yılda kurulmuş olan Urartu Devleti’nin başkenti Van’ı (Tuşpa) savunmak için aynı dönemde yapılmış ve zaman içerisinde durmadan gelişip büyümüştür. Surlar üzerindeki burçlar ve kaya mezarları ve devletin kurucularının kaya mezarları görülmeye değerdir. Van Müzesi: Müze doğal olarak dünyanın en büyük Urartu Müzesi’dir. Sergilenen eserler Van ve Çevresinde yapılan kazılardan bulunan eserlerdir. Rehberimiz eşliğinde yapacağımız müze gezisinde Urartular ve diğer medeniyetlerin eserleri ile ilgili bilgiler alacağız. Konaklama: Van Şehir Merkezi gezimizin ardından otelimize hareket edeceğiz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde olacak.

  2. AHLAT TATVAN AKDAMAR AHLAT – VAN GÖLÜ – AKDAMAR ADASI

    Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı ardından, Van Gölü’nü izleyerek Gevaş-Tatvan üzerinden Ahlat’a doğru yolculuğumuz başlayacak. Ahlat: Selçuklu ve Beylikler Dönemi kültürünün en iyi görülebildiği yerlerden birisidir. Özellikle eski Türk mezar taşları ve çeşitleri dönemi tanımak açısından çok önemlidir. Ahlat aynı zamanda bugün Anadolu’da çok azalmış olan ‘’bastonculuk’’ geleneğinin günümüzde de sürdürüldüğü en önemli merkezdir. Öğlen Yemeği: Ahlat veya Tatvan Van Gölü ve Akdamar Adası: Çevresinde yaşayan tüm medeniyetlerin ‘’deniz’’ diye adlandırdığı Van Gölü ülkemizin ve bulunduğu coğrafyanın en büyük gölüdür. Göl içindeki nadir adalardan birisi olan Akdamar Adası ise bugün en önemli kültürel ve mimari değerlerimizden birisi olan Akdamar Kilisesi’ni içerisinde barındırır. Her yıl yapılan resmi ayine ev sahipliği yapan kilise özellikle Ermeni Ortodoks dini geleneğini ve mimari yapısını en iyi veren kilisedir. İç ve dışta olan taş kabartmaların eşi benzeri yoktur. Konaklama: Akşam Yemeği ve Konaklama Van’da bulunan otelimizde olacaktır.

  3. ÇAVUŞTEPE ÇAVUŞTEPE KALESİ – HOŞAB KALESİ – SAVAT GÜMÜŞ İŞLİKLERİ – SUMAK / CİCİM KİLİMLERİ – VAN KEDİ EVİ

    Sabah kahvaltımız ardından hareket ederek yaklaşık yarım saat sürecek olan yolculuğumuz bizi Urartuların önemli merkezlerinden birisi olan Çavuştepe’ye ulaştıracak. Çavuştepe: İçerisinde sarnıçlar, depo odaları ve krali yapıları barındıran Çavuştepe Kalesi Türk kazıları ile ortaya çıkmıştır. Kale, önceden gördüğümüz başkent Tuşpa Kalesi’nden daha önce yapılmıştır ve döneminde Urartu Kralı Sarduri’ye ithafen ‘’Sardurihinili – Sarduri Şehri’’ olarak adlandırılmaktadır. Hoşab Kalesi: Stratejik olarak önemli bir geçiş noktası olduğu için Urartu Dönemi’nden başlayıp Osmanlı Dönemi’ne kadar devam eden tarihsel sürece sahiptir. İç kale-Dış kale sistemine sahip kale surları ve iç müştemilatı ile oldukça estetiktir. Öğlen Yemeği: Van Van’ın Geleneksel Değerleri (Savat Gümüş, Sumak – Cicim Kilimleri): Savat kara demektir. Gümüş, bakır, kurşun ve kükürtten elde edilen bir alaşım olan savat 400 derecenin üzerinde ısıtılıp çelik uçlarla işlenmektedir. Bu denenle ‘’kara’’ olarak adlandırılmaktadır. Savattan hediyelik ve kullanım eşyaları yapılmaktadır. Sumak ve Cicim ise Doğu Anadolu – İran coğrafyasının en değerli geleneksel dokuma ürünleridir. Bugün bölgede halen dokunulmaktadır. Van Kedi Evi: Van Kedisi bir dünya değeridir. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin kurmuş olduğu Van Kedisi Evi bu değerin sürdürülebilir olması için çalışma yapmaktadır. Farklı renklerde olan gözleri ve beyaz uzun tüyleri ile bildiğimiz Van Kedilerini turumuzun son gezi noktası olan Van Kedisi Evi’nde gördükten sonra programımızı sonlandıracağız ve 20:20 kalkışlı Van-İstanbul uçağımız için belirlenen saatte Van Havalimanı’na hareket edeceğiz.

TUR NOTLARI
    Mevsim koşullarına göre giyinmeyi unutmayın.
    Kullandığınız ilaç vb. varsa haberdar edin, sağlık sorunlarınızı bildirin.
Başlangıç Tarihi İlk Gün Bitiş Tarihi Son Gün Aktiflik Durumu Açık / Kapalı Ücret Kişi Başı  
07 Şubat 2025
09 Şubat 2025
Açık
16500 TL
21 Şubat 2025
23 Şubat 2025
Açık
16500 TL
28 Şubat 2025
02 Mart 2025
Açık
16500 TL
07 Mart 2025
09 Mart 2025
Açık
16500 TL
14 Mart 2025
16 Mart 2025
Açık
16500 TL
21 Mart 2025
23 Mart 2025
Açık
16500 TL
28 Mart 2025
30 Mart 2025
Açık
16500 TL
04 Nisan 2025
06 Nisan 2025
Açık
16500 TL
11 Nisan 2025
13 Nisan 2025
Açık
16500 TL
18 Nisan 2025
20 Nisan 2025
Açık
16500 TL